English Language
 Noutăți   |   Departamente   |   Proiecte   |   Formare   |   Voluntariat   |   Parteneri   |   Galerie   Descărcări 
Contact

Despre noi

Legături utile
 
www.erasmusplus.ro/
www.llp-ro.ro
www.stiriong.ro
www.fdsc.ro
www.europapentru
cetateni.eu

www.fseromania.ro
www.eurodesk.ro

www.fonduri-ue.ro

 

 

 

Proiecte internaționale

Regio nr. COM-13-PR-33-DJ-LT
”A bridge to leardership”

Proiectul de parteneriat Comenius Regio intitulat “A bridge to leadership”, nr. COM-13-PR-33-DJ-LT, se desfășoară în perioada 01.08.2013-31.07.2015, în proiect fiind implicate două regiuni din Romania și respectiv Lituania:

-în ROMANIA:
Instituția coordonatoare este Inspectoratul Școlar Județean Dolj
Parteneri sunt: Organizația Salvați "Copiii"-filiala Dolj,
Asociația "Edulife", Craiova
Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Craiova
Școala Gimnazial㠓Alexandru Macedonski”, Craiova

- în LITUANIA:
Instituția coordonatoare este Siauliai region municipality’s Education and sports department
Parteneri sunt: Siauliai region Kairiai basic school, Siauliai Siauliai region Kurtuvenai school-multifunctional centre Swimming school “Delfinas”, Siauliai Republican Siauliai Hospital Ortopedic Traumotology Center

Proiectul a fost conceput să dezvolte cooperarea inter-culturală și calitățile de leadership prin intermediul experienței practice - voluntariatul. Scopul său este de a-i încuraja pe tineri să se exprime și să promoveze valorile comune ale societății, pentru a crește nevoia implicării în activități de voluntariat și pentru a-și dezvolta abilitățile de leadership, necesare în societatea de azi.

Prin acest proiect urmarim să le arătăm elevilor și să le prezentam profesorilor varietatea acțiunilor de voluntariat care pot fi făcute, cum să fie răspandită comunicarea între cluburile naționale și internaționale de tineret, centre de voluntariat, pentru a fi rezolvate numeroase probleme locale, regionale, naționale și poate internaționale precum: migrația, drogurile, dependența de alcool, etc

Principalul motiv al conceperii acestui proiect a fost de a crea un mijloc de comunicare mai bun și o colaborare mai intensă cu instituțiile locale și regionale care vor ajuta elevii să ințeleagă capacitatea lor de a ajuta oamenii. În plus, proiectul va contribui atât la clarificarea problemelor comunităților locale din viața de zi cu zi, cât și la soluționarea acestora prin schimburi de idei în urma numeroaselor activități.

Pe parcusul proiectului, tinerii vor avea șansa să invețe de la lideri care prin voluntariat și exemple personale, au contribuit la dezvoltarea societății civile. În calitate de voluntari, tinerii vor învăța cum să-și asume responsabilitatea și cum să joace un rol activ în societate, dobândind cunoștiințe specifice. Voluntariatul însemnă a da și a primi în acelasi timp. Dezvoltarea personală și profesională, corelată cu învățarea interculturală, sunt câteva din competențele care vor fi facilitate în cadrul proiectului.

Există o mare lipsa de cunoștinte în ceea ce privește structurile internaționale de voluntariat precum “Big brother”, “Big sister” și actiunile naționale precum Darom. În plus, lipsa flexibilității conexiunii dintre nevoile de pe piața muncii și școală este o problemă ce afectează motivația și interesul elevilor de a studia, deoarece ei sunt incapabili să conecteze cunostințele teoretice cu aplicarea practică a conceptelor dobândite. Din aceasta cauză, elevii nu vor reuși să atingă un nivel ridicat al stimei de sine.

Pentru a întelege adevăratul sens al “leadership-ului”, elevii vor fi nevoiți să analizeze exemple de bune practici, să își identifice nevoile personale, să măreasca oportunitățile de a-și pune în valoare ideile într-un mod benefic. Acest proiect va încuraja elevii și profesorii să analizeze exemple de bune practici din ambele țări, precum și din Europa. De asemenea, va incuraja comparația între teorii și practicile de lucru folosite în procesul de formare (training-uri care vor fi susținute în fiecare țară).

Durata proiectului este de 2 ani și va cuprinde o serie de activități în domenii precum: educație, sport, medicina, protecția mediului, cultura, leadership pentru a se atinge obiectivele propuse. De asemenea, proiectul se va adresa diferitelor categorii de vârstă și va avea activități variate. Rezultatul final al acestui proiect va fi site-ul proiectului și publicarea unei cărți practice despre leadership prin voluntariat intitulat㠓Povești de succes”.

DEZBATERE - Craiova 29.10.2013
„Voluntariatul în România - pas important spre rezolvarea problemelor comunității locale”
Pliant față    Pliant verso   Chestionar evaluare

https://www.facebook.com/events/580038195385710/

 

BURSA VOLUNTARILOR - 28.01.2014
Evenimentul a fost organizat de ISJ Dolj în parteneriat cu Asociația Edulife Craiova, Organizația „Salvați Copiii” – filiala Dolj, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Școala Gimnazial㠄Alexandru Macedonsky” și a avut ca invitați reprezentanți ai unor instituții importante și organizații neguvernamentale din regiunea Olteniei, printre care Consiliul Județean Dolj, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, Centrul de Voluntariat „Voluntaris”, Asociația „Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III”, Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj etc.

https://www.facebook.com/events/587481377996705/

 

PARTICIPARE LA ONGFEST - 08.04.2014

https://www.facebook.com/events/244416785753329/